| Dakar - 2004
| Nieuws |
Voorbereiding |
Nieuws archief |
Vorige Rallys

16-01-2004 Oorzaak uitvallen gevonden
Gisterenmorgen om 4.00 uur is het hele Hutten Rallyteam herenigd in Nouakchott aan de Mauretaanse kust. Beide rally-equipes kwamen uit Tidjikja, in Nouakchott was toen al de complete servicecrew van het team. Het is logisch dat de stemming zeer bedrukt was, maar er heerste wel opluchting dat iedereen er 'gewoon weer was'.
Na een paar uurtjes slaap werd de Kia Sorento van Bob nageplozen op het waarom het olieverbruik tijdens de rallyproef zo plotseling omhoog was geschoten.

Bob ten Harkel: "Uiteindelijk blijkt een scheurtje in de filterunit ons genekt te hebben. Tot overmaat van ramp konden we dat onderweg zelf niet constateren omdat dit niet in het zicht zat. Dan nóg moet je je afvragen in hoe groot de schade aan de motor dan al geweest zou zijn, maar we hadden dan de oorzaak al direct geweten. Zoiets zóu wellicht kunnen gebeuren door een afgeketste steen. We moeten het nog zien te reconstrueren. Wellicht dat de hulp van de technici van Kia hierbij van groot nut kan zijn."

"Het is daarom zo jammer", vult Hennie den Toom aan, "omdat de Sorento zich zo fantastisch had gehouden! Geen scheurtjes in de carrosserie, geen piepje of kraakje op de verkeerde plek, fantastische schokdempers en zelfs maar een paar lekke banden tijdens al die kilometers! Je moet er toch niet aan denken als…" Hij vervolgt: "Zelf kregen we er ook steeds meer hoop op dat we Dakar zouden halen. Zoveel meegemaakt, dan mag je ook wel eens geluk hebben. Wij hadden het niet en Bob kon zijn wens om zijn splinternieuwe, zelf opgebouwde rally-auto aan de streep te brengen niet vervullen. Zou overigens voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn geweest dat zoiets zou zijn gelukt. Jammer, jammer."
Herman Hutten kan niet anders dan zijn team bijvallen: "Ook bij ons marcheerde het eigenlijk goed. Hoe teleurgesteld Hennie en ik ook waren, ik was destijds - hoe gek het ook klinkt - blij dat Bob de pech van ons niet had. Hij ging namelijk steeds beter en was ook onze man voor het klassement en de publiciteit. We hebben Dakar niet gehaald, en dat is een domper. Ook voor Kia Nederland waar ze zo enthousiast mee hebben geleefd. Nu eerst even bijkomen en dan bedenken hoe we het verder aanpakken."

Het gehele team heeft daarna 's avonds in het laatste bivak in de open lucht de meegebrachte harde worst maar 'aangevallen'. Met een biertje erbij hebben ze het eerste verdriet een beetje naar de achtergrond proberen te dringen. Vandaag rijden ze naar Dakar, waar een douche en bed in een hotel op hen wacht. En toch, en toch, en toch: mannen van het Hutten Rallyteam jullie zijn ONZE HELDEN!
<- terug naar overzicht