| Nieuws |
| Dakar - 2004
Nieuws archief |
Vorige Rallys

ETAPPE 3: DAKAR LEEFT IN SPANJE
Rally Detail
Zaterdag 3 januari 2004
Verbinding: 2 km - Special: 9 km - Verbinding: 820 km - Totaal: 831 km

Na een laatste nacht in een hotelkamer op het Europese vasteland zullen de deelnemers een korte special verrijden in de buurt van het dorp. De finish bevindt zich op het strand. Vervolgens wordt een verbinding gemaakt van meer dan 800 kilometer om Algeciras te bereiken. Daar wordt ingescheept naar Tanger. Voor de duur van de verbinding mogen motorfietsen worden geladen. Na de korte oversteek en een verbindingstocht van 13 kilometer zullen de deelnemers hun eerste Afrikaanse overnachtingskamp tegen de avond bereiken.
Etappe verslag
CASTELLÓN - Na enige verwarring gisteren rond de klasseringen van de deelnemers en vooral de Nederlanders gisteren, heeft ook de organisatie alles weer goed op de rit. In het Hutten Rallyteam scoorde Bob ten Harkel vandaag de snelste tijd maar moest van de Nederlanders Karsmakers met elf seconden voor laten. Aan de finish een grijnzende Ten Harkel: "De Sorento deed het perfect. Ondanks dat ik niet voluit ging, bleek vandaag eens te meer hoe goed de auto zich laat dirigeren. Vandaag was eigenlijk nog een mooie extra test."

Het team begon überhaupt gerustgesteld aan de dag van vandaag, omdat de olielekkage van gisteren van de servicetruck bleek te berusten op een lekke keerring en dat was gewoon te verhelpen. Op het strand in Spanje bleek de populariteit van Parijs-Dakar op het Iberisch schiereiland, want er stonden vele, vele duizenden toeschouwers.
De klassementsproef was een parcours van tweemaal 4,5 kilometer en er werd veel gereden in mul zand. De achterstand van Bob, die als 48ste eindigde, op de kop van de wedstrijd bedroeg 1m43s, hetgeen aangeeft dat het vandaag sowieso een secondenspel was. Herman Hutten finishte met rookie Hennie Wullink aan zijn zijde op een achterstand van slechts 18 seconden achter Ten Harkel/Den Toom. De Kia-rijders staan nu 51ste (Bob) en 64ste (Herman).
Na de proef restte een verbindingsetappe van zo'n 800 kilometer en ook daar op de vele viaducten elke keer weer honderden enthousiaste Spanjaarden. Vannacht is de overtocht van de deelnemers, terwijl vele van de servicetrucks aan het begin van de avond al de boot op gingen. "Komt goed uit", aldus het team, "dan kunnen zij het bivak alvast inrichten."


Tussenstand
1 203 Peterhansel (Mitsubishi)
2 209 Servia (Schlesser-Ford)
3 212 De Mevius (BMW)
4 207 Alphand (BMW)
5 206 Biasion (Mitsubishi)
6 201 Masuoka (Mitsubishi)
7 202 McRae (Nissan)
8 259 Al Attiyan (Mitsubishi)
9 205 Vatanen (Nissan)
10 200 Schlesser (Schlesser-Ford)
51 271 Ten Harkel (Kia)
64 311 Hutten (Kia)