| Nieuws |
| Dakar - 2004
Nieuws archief |
Vorige Rallys

KLASSEMENTSPROEF AFGELAST
Rally Detail
Vrijdag 2 januari 2004
Verbinding: 6 km - Special: 25 km - Verbinding: 500 km - Totaal: 531 km
Na een goede nachtrust kunnen de deelnemers van start gaan in de enige special die in Frankrijk zal worden verreden, in de buurt van Narbonne. Het parkoers, met een lengte van 25 kilometer, zal finishen in de buurt van de Abdij van Fontfroide.
Vervolgens zal er een verbinding worden gemaakt naar het Iberisch schiereiland en Castellon, 60 kilometer van Valencia, aan de Oostkust van Spanje
Etappe verslag
Na een sneeuwrijke dag gisteren op wat de rijders een 'mickey-mouse-baantje' noemen, viel voor het Hutten Rallyteam vandaag eer te behalen. Dachten ze, want vanwege een ongeval waarbij de buggy van Arnoux (nr 242) dwars op het parcours was komen vast te zitten, is de etappe van vandaag in Parijs-Dakar 2004 afgelast. Iedereen die niet aan de finish meer kon komen of niet meer mocht starten van de organisatie, heeft de tijd gekregen van de auto die als laatste was gefinisht. In het truck-klassement besloot de organisatie helemaal niet te starten.
De Kia Sorento's van het Hutten Rallyteam waren wel gestart, maar werden ongeveer halverwege de klassementsproef tegengehouden en konden derhalve niet een eigen tijd zetten. Bob ten Harkel was zelfs de laatste auto die van start was gegaan, dus is -positief denkend- het voordeel van deze situatie dat beide teams toch al een klein beetje extra konden warmdraaien. "De auto's zagen er niet uit", aldus teammanager Chris Walraven. "Maar er is geen schade of probleem opgetreden. Lastiger is op dit moment even dat 300 kilometer verderop (in Spanje) op de plek waar we service hebben gepland, onze servicetruck met een lekkage aan de achteras staat. Dat zijn de mannen nu aan het verhelpen, wij zoeken een wasplaats om de Kia's weer toonbaar te maken. En sluiten ons dan bij hen aan."
Na de proloog van gisteren zijn zowel Herman en Hennie Wullink als Bob en Hennie den Toom beiden vier plaatsen in het klassement opgeschoven. Morgen 3 januari is er nog een klassementsproef in Spanje, daarna gaat de hele karavaan 's avonds op de boot voor de overtocht naar Marokko en begint het echte werk.
Tussenstand
1 209 Servia (Ford)
2 203 Peterhansel (Mitsubishi)
3 212 De Mevius (BMW)
4 207 Alphand (BMW)
5 206 Biasion (Mitsubishi)
55 311 Hutten (Kia)
65 271 Ten Harkel (Kia)