| Nieuws |
| Dakar - 2004
Nieuws archief |
Vorige Rallys

ETAPPE 1: RÉGION D'AUVERGNE > NARBONNE
Rally Detail
Donderdag 1 januari 2004
Proloog: 1,5 km - Verbinding: 395 km -
Totaal: 396,5 km
De proloog zal plaatsvinden tussen 12.00 en 17.00 uur, binnen de Grande Halle dAuvergne, in de buurt van Clermont-Ferrand. Met twee parallelle parkoersen die speciaal voor dit evenement zijn aangelegd, zal deze proloog dienen om de startvolgorde te bepalen voor de eerste special. Daarnaast zal deze proloog een indrukwekkende show voor de toeschouwers bieden.
De deelnemers zullen vervolgens via de snelweg op weg gaan naar het checkpoint in Millau. Daarna gaan ze richting Narbonne, waar zij aan het einde van de middag zullen arriveren voor een inmiddels traditionele etappe. Tijdens deze verbindingsroute moeten motoren worden bereden.
Etappe verslag
Eindelijk kon het hele veld vandaag van start. Niet alleen onze eigen teams, maar alle rijders stonden te trappelen, maar moesten hun adrenaline tot 15.00 uur in bedwang houden. Na de rijdersbriefing van 10.00 uur tot 11.00 uur zat er niets anders op dan te wachten totdat de eerste auto's 's middags in de proloog van start mochten gaan.

Korte tijd voor de start begon het te sneeuwen en al snel lag er een pak van rond twintig centimeter. Kortom, het was glad, gevaarlijk en ook in die 'slechts' anderhalve kilometer van de proloog zat een ongeluk met bijbehorende schade in een klein hoekje. Het devies voor het Hutten Rallyteam was helder: geen gekke dingen doen, heel houden en beseffen dat een topprestatie in deze rally híer niet gezet wordt. Uiteindelijk verliep het allemaal soepel. Supertijden werden niet gehaald, maar beide Kia Sorento's kweten zich probleemloos van hun (korte) taak en eindigden als eersten van de Nederlandse deelnemers; met Herman Hutten op 59 en Bob ten Harkel op 69, maar dat zegt niet meer als dat hiermee de startvolgorde voor de etappe van morgen is bepaald. "De tijden van de proloog zullen niet in de standen worden opgenomen", aldus Herman Hutten. "Maar wij zijn tevreden zo en morgen zal er gestart worden volgens het klassement van de proloog."
Na de proloog volgt een verbinding over de snelweg van 395 km, die de deelnemers naar Narbonne brengt, waar morgen de eerste echte etappe zal plaats vinden. Er is veel verkeer en sneeuw onderweg, dus zal de eindservice voor de proef van morgen wel een latertje worden. In Narbonne wordt 2 januari om 09.30 uur gestart.
Tussenstand
1 215 Shinozuka (Nissan)
2 208 De Villiers (Nissan)
3 206 Biasion (Mitsubishi)
4 201 Masuoka (Mitsubishi
5 207 Alphand (BMW)
59 311 Hutten (Kia)
69 271 Ten Harkel (Kia)