Kijk de aanwezige video beelden van de afgelopen periode nog eens terug
meer >

Het gastenboek vind u ook in het hoofdmenu onder supporters
Ga naar het gastenboek >

    

 
GEVRAAGD: MONTEUR MET KENNIS VAN ELECTRONICA
meer >

80/60
 
Dakar 2006 naar Egypte ?
meer >

    
Hoofdsponsor: Obo Banden         Topsponsor: Kia Nederland B.V.         Tuner: 4WD Ten Harkel         Sponsoractie: ChildRight         Subsponsor: Profile Tyrecenter Heuver         Subsponsor: UMIS Internet         Subsponsor: Wullink design- en project meubilair         Subsponsor: Hutten Metaal B.V.         Subsponsor: Palazzo Keukendesign         Subsponsor: Jansen en Gal autoschade         Subsponsor: Delta Hekwerk B.V.         Subsponsor: Hutten Vastgoed         Subsponsor: Gebo Tours         Subsponsor: Hutten International srl         Subsponsor: Mestenbeld Trucks         Subsponsor: Van Merksteijn         Subsponsor: IJzerwerf Overdie BV         Subsponsor: Respo Nederland BV         Subsponsor: Auto Braat Groep         Subsponsor: Den Hollander Beheer BV         Subsponsor: Gummiwerk Kraiburg Austria Ges.m.b.H. & Co.         Subsponsor: Retro GmbH         Materiaalsponsor: BvV Reclame         Leverancier: Reiger Racing         Leverancier: Van Heek Motorsport         Leverancier: Valvoline Oil Nederland          
31-12-2004 Bob ten Harkel op schema
Vandaag is de rally van start gegaan met een korte proloog op het strand van Barcelona. De proloog bestond dit jaar uit een special van 4 kilometer in het zware zand van, het zomers zo idyllische Catalaanse strand. Bob ten Harkel reedt zijn KIA met startnummer 408 volgens planning naar de finish en eindigde op een acceptabele tijd achter de dagwinnaar; Gordon. Bob ten Harkel had, met zijn navigator Hennie den Toom, een iets snellere tijd kunnen realiseren als hij niet was opgehouden door een andere deelnemer waarvan de auto op de proef uitbrandde. Minder gelukkig was zijn teammaat Herman Hutten die op enkele honderden meters voor de finish van de proef stil viel met een defect aan het achterdifferentieel. Mede door het uitstekende werk van navigator Hennie Wullink lukte het uiteindelijk om knarsend en ratelend de finish te passeren waar zij moesten constateren dat zijn inmiddels bijna een half uur achterstand hadden opgelopen.

Anne Kies stuurde zijn Mercedes Unimog probleemloos door de kleine Spaanse duinen en gaf naar afloop een compliment over zijn Duitse navigator Thomas Krumey die al in staat bleek om de richting aan te geven in het Fries.