Hutten Rally team schaft Mercedes Unimog aan.
Het wagenpark van het Hutten Rally team is uitgebreid met een speciaal door de fabriek geprepareerde Mercedes Unimog. Deze auto is geheel in wedstrijd conditie en voorzien van alle mogelijke veiligheids- en wedstrijd voorzieningen. De speciale opbouw maakt het mogelijk alle service handelingen aan twee rally wagens tegelijkertijd uit te voeren. De wagen is zo compleet uitgerust dat hij zonder meer als wedstrijd auto in de Dakar Rally zou kunnen worden ingezet en daar zelfs hoge ogen zou kunnen gooien. Maar tijdens de komende Dakar Rally wordt de vrachtwagen ingezet als service wagen en zal als T5 inschrijving aan de Rally deelnemen. Op deze wijze heeft het team er voor gezorgd dat men vrijwel alle mogelijke reserve onderdelen mee kan nemen en dus vrijwel niets aan het toeval hoeft over te laten. Aangezien de vrachtwagen niet aan de wedstrijd deel neemt is de kans dat men de diverse start en finisch plaatsen bereikt aanzienlijk en kan men de wedstrijd Mitsubishi tijdens de rally optimaal in conditie houden.

Er is zelfs nog ruimte in de vrachtwagen over om een extra Rally wagen te servicen ! Misschien een mogelijkheid om de tweede Mitsubishi rally auto alsnog in te schrijven of mogelijk een ander team van onderdelen te voorzien. Of men naast de vrachtwagen ook de assistentie Mitsubishi zal inzetten is mede afhankelijk van het mogelijk inzetten van de tweede wedstrijd Mitsubishi. Hierover wordt nog nagedacht en er zijn gesprekken gaande met mogelijk geinteresseerde rijders. Voor nadere inlichtingen over de diverse mogelijkheden kunt u contact opnemen met Chris Walraven 06 53758420.

Het rijden van een geprepareerde Mercedes Unimog in verschillende terrein omstandigheden is geen sinicure. De route van de T5 is zelfs een paar etappe’s gelijk aan het wedstrijd parcours. Met Hilbrand Lucas (de broer van) heeft het team een ervaren rijder kunnen vastleggen en de eerste proefritten zijn bijzonder succesvol verlopen. Ook heeft Hilbrand ervaring met het onderhouden van auto’s en kan dus ook op dit vlak het team ondersteunen. De Unimog vrachtwagen zal in de Baja Deutschland aan de start verschijnen als voorbereiding op de Dakar.