| Nieuws |
| Dakar - 2004
Nieuws archief |
Vorige Rallys

De Dakar Rally van Dag tot Dag:
Woensdag 15 januari

Na 2.5 uur waren we om 01.00 uur (inmiddels woensdag morgen) bij het vliegveld en konden plaats nemen in de lounge. Van de sponsors echter nog geen spoor en een telefoontje maakte ons duidelijk dat zij nog 60 km van Cairo verwijderd waren en mogelijk ook nog verdwaald. Zouden zij de vertrektijd van 03.55 uur wel halen ? Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen en een half uur voor het vetrek waren allen aanwezig bij gate 6 voor de boarding. Het boek over deze reis moet wel een bestseller worden.

Over de vlucht valt niet veel te vertellen. Iedereen probeerde te slapen. Een paar klapten, na het drinken van een glaasje champagne, de rugleuning in zijn geheel naar achteren het voeten bankje naar voren en trokken een aangereikte deken over zich heen en anderen probeerden door zich in bochten te wringen een min of meer comfortabele slaaphoudig te verkrijgen. Maar iedereen heeft uiteindelijk zijn ogen, de een wat langer dan de ander, wel dicht gehad zodat de reis vlot verliep met een geplande aankomst van 08.00 uur. De Intercity naar Marienberg Centraal verliep ook voorspoedig en na een gezellige lunch bij een echt restaurant ( Den Marienberger) ging iedereen vermoeid maar ervaringen rijker naar huis.

Maar de Rally gaat verder en Henk Vercoelen blijft prima presteren. Dik Veurink krijgt het druk met de twee Nederlandse toppers. Vandaag beide weer vlak bij elkaar bij de eerste 25. Prima prestatie Henk.