De Dakar Rally van Dag tot Dag:
Uitgebreide verslagen met foto's kijk op zaterdag [klik hier] en zondag [klik hier]
Maandag 13 januari

De nacht van zondag op maandag was heel anders dan normaal in het bivak. Geen ronkende motoren en sleutelende teams. Een onwerkelijke situatie. 18 uur lang wordt de rest van de rally karavaan tegengehouden bij de grens door het “mijn” incident. Vrijwel geen enkele assistentie auto is doorgekomen. Onze sponsors krijgen eigenlijk geen waar voor hun geld. De maandag ochtend vroegen enkele sponsors waar zij zich konden douchen. Ons antwoord luidde: thuis ! Het was een koude nacht geweest maar gelukkig hadden de meesten een slaapmutsje genomen zodat het kacheltje bleef branden. Gezamenlijk het ontbijt opgehaald en dit ging er bij allen goed in. Omdat er toch nog niet zoveel te zien was in het bivak gingen de sponsoren naar het plaaatsje Siwa om wat van de omgeving te kunnen zien en ook met eigen auto’s eens kennis te nemen van het rijden in de woestijn. Zij vermaakten zich kostelijk en in het plaatsje werd gezocht naar een restaurant voor de lunch. Een restaurant was zo gevonden hoewel de naam restaurant hier eigenlijk niet op van toepassing kan zijn. Maar een grote pan was er wel en hierin werd de meegenomen snert en de rookworsten warm gemaakt. De keuken, hoewel het woord keuken hier ook niet van toepassing kan zijn, werd overgenomen door Jan Hoogendijk en even later zaten onze mannen aan een bord snert met worst in de woestijnen rond Siwa, Een belevenis toch ?

Terug gekomen in het bivak bleeek dat de mijnen waren opgeruimd en de hele karavaan aangekomen was. De mond van de sponsors viel open , wat een drukte en wat werd er gesleuteld. Complete versnellingsbakken en motoren werden door de fabrieksteams vervangen. Wim Hutten als reislijder hield een rondleiding door het bivak en hernieuwde zelf contacten met (oud) collega’s. ’s Avonds “dineren” in de grote bivak tent en daarna nog enkele uurtjes en wat dorstlessers op en rond onze eigen bivak plaats in het licht van de Unimog. Ook hier werden natuurlijk de gitaren weer tevoorschijn gehaald en luidkeels meegezongen. Maar men slaagde er niet in om boven het lawaai van de brullende motoren uit te komen. Vooral het liedje van voor na achter van links naar rechts werd een hit mede door de hoofdrol van Hans Olsman. Ieder op zijn eigen tijd zocht de slaapzak op want mrogen om 07.00 uur stond het ontbijt te wachten en dan op weg om een proef bij te wonen. Het bleef ook deze nacht zeer luidruchtig in het bivak maar daar hebben onze sponsors niet meer alles van meegekregen.
Rustdag: Siwa

Maandag 13 januari 2003

Wie zou ooit kunnen dromen van een mooiere plaats als rustdag dan in de magnifieke, douzend jaar oude stad Siwa: een oase paradijs in de westerse woestijn, 600 km van Cairo, zuid-west van de havenstad Marsa al-Matruh en slechs 25 km van de grens met Libië. In de oudheid stond het bekend om het orakel van Ammon, die door Alexander de Grote geconsulteerd werd. Het is de meest geheime oase van Egypte. Er zijn 1600 waterbronnen, goudgekleurde heuvels, dadelpalmen en een veelheid aan olijfbomen. Deze oase, verre van een eiland verloren in de woestijn, is verbonden met de grote steden door belangrijke routes die waarschijnlijk sinds zeer lange tijd gebruik worden.