| Nieuws |
| Dakar - 2004
Nieuws archief |
Vorige Rallys

De Dakar Rally van Dag tot Dag:

Zaterdag 11 januari

Vanmorgen gestart met de rally auto op sleeptouw. We kregen toestemming van de organisatie om naar het volgende bivak te rijden en vandaar uit onze terugreis aan te vangen. Maar een terugreis plannen vanuit Libie terwijl onze sponsors onderweg waren naar Egypte en de verscheping van onze auto’s vanuit Alexandrie al betaald was daar hadden we geen trek in. De plannen werden gesmeed en de strategie bepaald. We melden onderweg naar het volgende bivak de organisatie dat wij pech hadden met de vrachtauto en dat we het bivak die avond niet konden bereiken. We zouden proberen de vrachtauto te repareren en ons weer bij de rally karavaan voegen bij de Libische-Egyptische grens. Dit alles hebben we via een andere deelnemer schriftelijk bevestigd en ook nog eens telefonisch aan de organisatie medegedeeld. ‘S avonds ons eigen bivak midden in the middle of no where. Hier hebben we als team de gang van zaken geevalueerd en zijn tot de volgende conclusie gekomen: Lichamelijk kunnen wij een Dakar Rally aan, niet alleen de rijders maar ook de volgers. Rally rijden blijft echter een mechanische sport met alle risico’s van dien hoe goed de voorbereiding ook is. Als team hebben we een goede prestatie neergezet maar hier was niets tegen te doen, hoewel we er toch wel weer van geleerd hebben. Stampot boerenkool met worst en het laatste restje kruidenbitter dat was smullen geblazen. Gezellig zo’n bivak met vijf mensen onder een sterren hemel en een enkele kameel. U hoort van ons.


Foto Frank Uijlenbroek
Stage 10:

Zilla Sarir

Zaterdag 11 januari 2003
Traject: 31 km Special stage: 521 km Traject: 2 km Totaal: 554 km.

De 10de stage is een overgangsstage waarbij de rally karavaan weer op adem kan komen! Deelnemers rijden over een 130 km zanderig traject, komen dan in een off-road gebied totdat ze Sarir bereiken. Ze passeren het midden van een “hoop zand” over een afstand van 30 km. Om een extra tintje aan de dag te geven, is dit de eerste stage « zonder GPS », en co-rijders zijn de sterren van de dag.
Sarir bevindt zich aan het begin van de Libyc woestijn, welke deels in Egypte en Libië ligt. Deze woestijn is het thuis van de Grote Zand Zee, een gigantische massa zand met de lengte van de keten van oasen (Al Khofra oasis). Dit is de meest dorre regio in de Sahara, een groot gebied van ongeveer 200 km breed en 600 km lang (125 bij 375 miles). Sarir is de meest belangrijke oliebron in Libië, maar dit is ook de regio dat het water produceert dat via ‘s werelds grootste aquaduct wordt vervoerd.