| Nieuws |
| Dakar - 2004
Nieuws archief |
Vorige Rallys

De Dakar Rally van Dag tot Dag:

Maandag 6 januari 2003
Vandaag stond de etappe naar El Borma op het programma. Deze etappe wordt alom gevreesd, omdat er hevige zandstormen kunnen voorkomen. Wat dat betreft viel het vandaag mee. Het werd een goede dag voor het hele team. Henk Vercoelen behaalde een 36e plaats en staat 39e in het algemeen klassement. De beide Hermannen eindigden op een 85e plaats en staan 81e in het algemeen klassement. Het was een snelle proef mede gezien de gemene obstakels onderweg. De totale lengte was 285 km. Dit was de eerste wat langere etappe en er volgen er meer.
De Unimog reed ruim 600 km door vrijwel onbegaanbare wegen, maar we waren toch op tijd in het bivak. Na de service aan de auto en motor en het opzetten van de tenten deden we om 22.30 uur het licht uit om te gaan slapen.
Morgen wacht weer een enerverende dag, waarop we richting Libische grens gaan.
Langs deze weg willen we iedereen bedanken voor alle berichten die we via het gastenboek ontvangen. Erg leuk al die adviezen en complimenten.
Maandag 6 januari 2003
Traject: 133 km speciale stage: 285 km Traject: 76 km Totaal: 494 km.
De deelnemers komen toe aan het echte werk: het terrein wordt zanderig en de eerste oversteekplaatsen zijn in zicht, evenals veel veranderingen van richting. Bij de start van de speciale stage is het track snel met afwisselend stukken met steen en zand. Dan, als de kilometers verstrijken, worden het lage duinen en zandtongen, met alternerende snelle en draaiende secties. Voor het eerst off-road en kruisingen!

Halverwege de speciale stage zijn de tracks deinend, rotsachtig, snel, met golvingen en sprongen. De weg kronkelt tussen de heuvels en navigatie is moeilijker: veel parallelle tracks zonder veel herkenningstekens! Snel einde bij deze speciale stage.