De Dakar Rally van Dag tot Dag:

Stage 4: Tunis Tozeur
Zondag 5 januari 2003
De eerste dag in Afrika. Nadat we het schip hadden verlaten werd de eerste proef gereden een liaison van 80 km. Herman Hutten en Herman Lucas presteerden boven verwachting, zij behaalden de 66e plaats in deze eerste proef in Afrika. Henk Vercoelen had het wat zwaarder en eindigde op een voor hem teleurstellende 123e plaats. Maar Henk is een oude rot in het (motor)vak en zijn tijd komt nog wel.

Na de proef volgde een lange rit van 350 km dwars door Tunesië. Deze rit was al een gevaarlijke onderneming op zich: auto’s zonder verlichting (niet de rallyauto’s), paard en wagen op de weg (ook zonder verlichting).

Om 21.00 uur waren we in het bivak en konden we beginnen met het opzetten van de tenten. En natuurlijk het onderhoud plegen aan de auto en de motor. In tegenstelling tot Beerzerveld en omstreken, waar het vandaag voor het eerst sneeuwde, is het hier mooi weer. Overdag 25 ° en ’s avonds 10 tot 12 °. De stemming is goed en vol vertrouwen gaan we het Afrikaanse avontuur tegemoet. Morgen is de eerste lange proef dwars door zand en duinen.

Stage 4: Tunis Tozeur
Zondag 5 januari 2003
Traject: 89 km Speciale stage: 25 km Traject: 349 km Totaal: 463 km.Na de oversteek ontschepen de deelnemers in de haven van Tunis. Het eerste deel van de speciale stage is uitgezet op steile, draaiende tracks, in de heuvels en door pijnbossen. Het track heeft zeer onregelmatige bochten. Langzaam aan wordt het minder bochtig, wijder en stoffiger, door valleien en velden achter elkaar. Er is voldoende zicht tijdens het rijden en het is de kortste van de speciale stages in deze 2ste editie. Een speciale stage om in vorm te raken, heel goed, eindigend met de aansluiting naar de toegang tot de woestijn.