| Nieuws |
| Dakar - 2004
Nieuws archief |
Vorige Rallys

De Dakar Rally van Dag tot Dag:

Woensdag 1 januari

Dit neemt niemand ons meer af. Wat een belevenis. Duizenden en duizenden mensen aanwezig bij de start en in de dorpen langs de route. Handtekeningen uitdelen, cadeaus in ontvangst nemen, kinderen die staan te juichen en volwassen mensen die enthousiast in hun handen klappen als je voorbij rijdt. Dit hebben wij alleen al in onze Unimog meegemaakt, kunt u nagaan wat de rijders onderweg hebben beleefd. Grandioos !

De proloog is goed en verstandig verlopen geen enkel risico heeft Herman genomen en is toch op een keurige 94 plaats geëindigd. Hij zei zelf dat hij gereden had als een ouwe man maar slechts 54 seconden achter de winnaar is gewoon een goede klassering. De 300 km daarna waren vooral vermoeiend aangezien de start wat was verlaat. Om 04.30 op donderdagmorgen stond de Mitsubishi in het parc ferme en konden we naar het hotel. Nu om 08.30 uur type ik snel dit berichtje voordat we weer naar de start gaan om een etappe met een proef te gaan rijden. Vandaag totaal ongeveer 600 km.

U hoort nog van ons.

Stage 1 : Marseille Narbonne
Proloog: 1 km Traject:  264 km Totaal : 265 km.

Route binnen Parc Chanot op twee naast elkaar gelegen banen. De nachtelijke proloog is een gebeurtenis op zichzelf, waar rijders en machines het beste laten zien op een spoor dat speciaal voor deze gelegenheid is aangelegd. Een gezellige avond die niet gemist mag worden, vrij toegankelijk voor iedereen. Aan het einde gaan de deelnemers op weg naar Narbonne. Er zijn twee check points: Salong de Provence en Nimes, waar voor de deelnemers een warme maaltijd klaar staat. De rally kwam in 1998 voor het eerst door Narbonne.