Ik ben geboren op 17 augustus 1956 in het Overijsselse Hardenberg. Ik heb genoten van een prachtige jeugd in deze plaats, welke mij nog steeds na aan het hart ligt. Samen met mijn vier jaar oudere broer en onze vader en moeder vormden wij een hecht gezinnetje. Kleuterschool, lagere school, een prachtige tijd voor ons. Spelen in de zandbak en spelen met dinky toys, samen met vriendjes in de knusse, hechte hardenbergse gemeenschap.
Wellicht lag hier reeds de grondslag voor dit rally-avontuur, in de woestijn van de Verenigde Emiraten. Op de lagere school reeds crossen met fietsen en een middelbare schoolperiode met sleutelen en crossen aan/op oude bromfietsen. Een voorliefde voor alles wat rijdt en met name voor voertuigen waarmee hoge snelheden behaald kon worden. Op jonge leeftijd met pa autorijden in de staatsbossen, om alvast te wennen aan het echte verkeer. Vanzelfsprekend kom je dan, na het behalen van het felbegeerde rijbewijs, in aanraking met de autocross, welke in die jaren sterk in opkomst was. Als jong broekie crossen en assisteren met de wedstrijden op 2de pinksterdag was echt kicken! Aantallen van 5000 bezoekers kwamen met de regelmaat van de klok voor. Daar wilde je wel iets voor doen. Na een aantal jaren werd dit toch echt voor de amateur onbetaalbaar en ben ik er mee gestopt.
Ik heb destijds mijn zinnen gezet op het horecavak. Samen met mijn compagnons runnen we twee mooie horecabedrijven, café restaurant Flater in Ommen en de Rechter van Steenwijk, in het voormalige kantongerecht, aldaar. Twee bedrijven (allebei gelegen aan het marktplein) voor jong en oud, arm of rijk, het maakt niet uit, iedereen is er van harte welkom. Horeca, een prachtig beroep, je gaat veel met allerlei verschillende mensen om, het houdt je scherp en dynamisch. Eigenlijk geen beroep, maar een verslaving. Hiernaast in het Ommense nog actief als bierbrouwer, samen met Johan Drenth runnen wij de kleine ambachtelijke bierbrouwerij De Pauw, op het industrieterrein. Waar het hart vol van is . Wonen doe op dit moment aan de Schammelte in Ommen. Niet getrouwd, maar deze zomer wel een hele lieve vriendin tegen het lijf gelopen.
De passie voor snelheid is er eigenlijk niet uitgegaan en lijkt er ook nog lang niet uit te gaan. Altijd in snelle auto's gereden en nog steeds grote problemen met de huidige snelheidsnormen. Af en toe naast het crossen het circuit opzoeken, kortom het avontuur bleef lonken. Nu samen met driver Alex Jansen, ga ik als navigator deze mooie vijfdaagse UAE-desertchallenge rijden. De Mitsubishi Pajero V6-3.5 in de kleuren van de Hutten Groep is er helemaal klaar voor. Het team Hutten/Lucas beschikt over eenzelfde rally-auto en Wim Hutten zal een poging doen om op de motor goede resultaten te boeken in de woestijn van Dubai.
Het Hutten rally-team is er klaar voor!