Ik ben Alex Jansen en ben geboren op 21 augustus 1951, in Zwollekerspel, of zoals het vandaag de dag genoemd wordt, Wijthmen. Een dorpje onder de rook van Zwolle. Tegenover de huidige kartbaan, toeval misschien, maar je weet het niet!
Ik heb een broer en een zuster. Mijn lagere schoolperiode heb ik doorlopen in Hulsen, nabij Hellendoorn. De middelbare schoolperiode heb ik doorgemaakt in Almelo. Hierna kwam ik weer terug op de basis in Whijtmen. Na mijn schoolperiode ben ik begonnen als melkruiter, vervolgens ben ik kraan/dragline machinist geworden,tot 1977. Toen had ik het wel gezien en ben ik voor mezelf begonnen met een dakdekkersbedrijf. In 1984 is dit bedrijf uitgegroeid tot Jansen dak- en wandsystemen, compleet met het ontwerpen van hallen, enz..
Ik ben ongetrouwd samenwonend, aan de Burg. Backxlaan in het gemoedelijke en gezellige Nieuwleusen. Ik ben vader van drie kinderen.
Mijn interresse voor de autosport vloeit voort uit de voorliefde voor alles wat zich motorisch voort beweegt. In het verleden heb ik redelijk veel in de autosport gedaan. Ik ben tussen 1974 en 1994 twee keer Ned. Kampioen autocross geweest en twee keer Regiokampioen. Van 1979 tot 1983 heb ik mij bezig gehouden met Ovalracing en internationale autocross. Van 1995 t/m 1999 had ik de beschikking over de licentie voor de kartsport. Hier heb ik me dus een aantal jaren mee bezig gehouden.
Nu in 2001, samen met het Hutten Rallyteam, beschik ik over de licentie internationale rallysport en gaan we dus de woestijn in. We zullen een poging doen om dit avontuur tot een goed einde te brengen.