| Nieuws |
| Dakar - 2004
Nieuws archief |
Vorige Rallys

07-01-2004 Bits and bytes
Het Hutten Rallyteam heeft allrounders en specialisten. Of beter gezegd, heel veel mensen die heel veel kunnen en die ieder voor zich op een bepaald gebied wat extra's meebrengen. Is Bert een expert op lasgebied, Ralph Krijt is degene die zich naast al zijn andere sleutelwerk heeft toegelegd op de motorcomputers van de Kia Sorento's. 'Zonder Ralph rijdt dat ding geen meter', benadrukte Herman onlangs nog zijn kwaliteiten.
Inmiddels kent Ralph de Sorento van binnen en van buiten, elk schroefje en elk elektriciteitsdraadje. Dat laatste was ook bittere noodzaak, toen hij dacht dat de kabelboom een kerstboom was en deze met het lassen in vlam zette. Maar, hij heeft alles weer keurig in orde gekregen en de Sorento's lopen beide als een zonnetje.
Zo vlak voor vertrek werd Ralph toch wat witjes rond de neus, want het is een enorm avontuur om, met de ambitieuze achtergronden zoals het team die kent, te moeten sleutelen in het woestijnzand. Nog afgezien van de dagelijkse honderden kilometers in de Unimog, maar daar hebben Ralph, Bert en Filibert steun aan elkaar. Ondertussen heeft Ralph ook nog een cursus navigatie gedaan, zodat hij met Bert kan zorgen dat ze de juiste route kiezen. En een wijze regel in de woestijn is dat de één kort voor de auto kijkt en de ander 300 meter vooruit. Met drie paar ogen in de vrachtwagen komt dat wel goed.