| Nieuws |
| Dakar - 2004
Nieuws archief |
Vorige Rallys

06-01-2004 Onze rotsen in de branding
Voor begin van Parijs-Dakar 2004 werd er regelmatig over gesproken: over de belangrijke taken van de 'de mannen van de service'. Uit hun ruime ervaring vertelden Bob en Hennie uitgebreid aan Ralph, Bert, Johan en Filibert dat 'servicen' in een Dakar een wedstrijd op zich is. Als de mannen het toen misschien niet helemaal konden bevatten, weten ze nu ongetwijfeld wat er bedoeld werd.

Monteur zijn in 'Le Dakar' is een gigantische klus. Want het is echt niet zo, dat een wedstrijdauto zogezegd 'voor het donker thuis' is. En als er al twee wedstrijdauto's in je team meerijden is het snel duidelijk dat het motto aanpakken is! De monteurs van het Hutten Rallyteam leveren een fantastische prestatie door er elke dag voor te zorgen dat Bob en Hennie en Herman en Hennie (W) de volgende ochtend weer met een frisse en volledig nagekeken auto de strijd aan kunnen gaan. Soms betekent het dat er weinig uurtjes slaap resteren, maar de conditie van de rallyauto's staat bij ieder voorop.
Het verzorgen van de auto's is echter niet de enige 'wedstrijd'. Daarnaast leveren de mannen hún wedstrijd door elke dag op tijd, zonder schade en zónder overtredingen (door de organisatie of politie geconstateerde overtredingen, wel te verstaan) in het bivak te zijn. Gelukkig zitten ze met z'n drieën in de truck, dus kunnen ze elkaar helpen. In de servicejeep klaren Johan en Chris samen die klus. En soms wordt de druk wat groter, wanneer je onderweg pech krijgt met je truck en er eerst daaraan stevig gesleuteld moet worden om op tijd te zijn. Zoals in Spanje met een lekkage aan de as of zoals vandaag toen er een schokdemperprobleem was.
Morgen staat de Kia-rijders dus een echte zware proef te wachten en dat betekent extra service in het bivak, zorgen dat de juiste banden gemonteerd zijn en achter in de auto staan en dat de hoeveelheid reserve-onderdelen in de Kia's voor elkaar is. Eenmaal in de wedstrijd moeten Bob en Herman zelf de eerste problemen oplossen. Dat dat wellicht niet altijd kan lukken zien we nu al dagelijks om ons heen aan de achterblijvers en uitvallers; waaronder ook gerenommeerde toppers.