| Nieuws |
| Dakar - 2004
Nieuws archief |
Vorige Rallys

31-12-2003 Laatste stempel en op naar de proloog
Vanmorgen dus met een paar man weer naar de keuring voor dat ene laatste stempeltje. Dat betekende een taxi bellen, want onze auto’s staan natuurlijk achter het hek. Vanaf negen uur werden alle benodigde papieren gesorteerd en aan de vier navigatoren (in elke rallyauto en in elke servicewagen) overhandigd. De manager is hier dus vanaf nu vanaf en kan zich met andere zaken bezighouden. Hennie den Toom heeft de nieuwkomers in ons team nog een extra spoedcursus navigeren op basis van het roadbook, de GPS (satellietnavigatie), en de tripmaster gegeven. Wat een informatie! Geen wonder dat het een enkeling een beetje wit om de neus werd. Maar gelukkig valt het in de praktijk reuze mee en wijst 90% zich vanzelf; de laatste 10% pikken de nieuwelingen de komende dagen tijdens de lange stukken 'liason' (verbindingsroutes) wel op.

Vanmiddag zijn we op ons gemak naar de Grande Halle d'Auvergne geweest om te voet de proloog van morgen te verkennen. Wel een beetje modderig maar voor de toeschouwers wordt het een spectaculair gezicht. Twee aan twee worden de deelnemers het parcours ingestuurd, waarbij het er uiteindelijk om gaat dat er een startvolgorde voor de volgende etappe tot stand komt.

“Het is meer weer voor een elfsteden tocht”, zei Bob ten Harkel, terwijl hij zijn muts nog wat dieper over zijn oren trok. Het parcours is hard met gemene knippen en harde wallen. Uitkijken dus. De service-vrachtwagen vertrekt om ca. 11.00 uur en rijdt door naar Narbonne om daar alvast alles in gereedheid te brengen om de wedstrijdauto’s na aankomst te servicen. De andere service-auto moet ook voordat de proloog begint vertrekken en wacht dan een aantal kilometers buiten Clermont-Ferrand op de beide Kia’s. Zij rijden dan gezamenlijk naar Narbonne.

Vanavond vieren we dus oud en nieuw. U zult begrijpen dat het heel makkelijk was om voor circa 20 personen vanmiddag nog even een restaurant te regelen die ons wilde hebben. Het is een Chinees geworden, want die vieren nu geen jaarswisseling. Wij wensen iedereen en speciaal diegene die ons dierbaar zijn, en alle mensen die onze site bezoeken een heel gelukkig nieuwjaar. Maak er wat van!